• 0475/49 18 52
  • info@gruwez.org

Uw eigen huis bouwen

Als koper heb je drie mogelijkheden: je laat een nieuwbouw plaatsen, je renoveert een bestaand huis, of je plaatst zélf een nieuwbouw. Dat laatste kan interessant zijn voor handige harry’s die graag willen besparen. Maar let op: naast de aantrekkelijke lagere kosten zijn er ook enkele nadelen in overweging te nemen. We zetten alle voor- en nadelen even op een rij.

Voordelen eigen huis bouwen

Zelf je huis bouwen, dat heeft enkele voordelen die je zeker kan overwegen: 1. Kostprijs Wat je zelf doet, doe je meestal goedkoper. En dat is in dit geval niet anders. Als je geen stielmannen moet betalen, worden de kosten van je nieuwbouw stevig gedrukt. Bovendien kan je op je eigen tempo verder werken. 2. Ook mogelijk met architect Bij grote werken is naast een bouwvergunning ook een architect verplicht. Hij of zij begeleidt je in elk stadium van je bouwwerken en geeft je handige tips en richtlijnen. 3. Bewaar het overzicht Je bepaalt zelf het tempo, houdt zelf toezicht op de vooruitgang, en voert de werken uit zoals jij dat zelf wilt. Je hebt alle touwtjes dus in handen, waardoor er minder kans is dat de woning niet uitdraait zoals jij dat wilde. 4. Geen btw op doe-het-zelf-uren Vraag je aan familieleden om je te helpen bij de bouwwerken, dan betaal je op dat gedeelte geen btw. In tegenstelling tot wanneer je professionele zelfstandigen of aannemers op je bouwproject loslaat. Je familieleden maken dan wel best een verklaring op, waarin ze stellen dat ze gratis arbeid verrichten.

Nadelen eigen huis bouwen

Wie voordelen zegt, moet uiteraard ook de nadelen ervan oplijsten. Zelfs bij het zelf bouwen van je huis -wat toch ontzettend positief klinkt- zijn er enkele punten om over na te denken. 1. Let op voor zwartwerk Bij bouwprojecten staan vrienden en familie vaak klaar om bij te springen. Maar let hier mee op, want de sociale inspectie is waakzaam voor verdoken sluikwerk. Strikt genomen is hulp van familieleden maar toegestaan tot in de tweede graad (broers of zussen, grootouders, of kleinkinderen), maar in de praktijk laat men gratis hulp van familie toe tot en met de vierde graad (dat zijn je neven en nichten). Vrienden mogen wettelijk gesproken niet helpen. Dat is een overtreding van de wet op het sluikwerk. Of je hiervoor echt gestraft wordt is een andere vraag. Als je als bouwheer zelf aanwezig bent op de werf zal de inspectie er minder zwaar aan tillen dan als een vriend op zijn eentje aan het werk is. 2. Timing Onderschat je timing niet. Er zijn heel wat dingen die een bouwplanning stevig in de war kunnen brengen. Daarnaast zal het bij een doe-het-zelver nooit zo snel gaan als het vlotte proces van een professionele aannemer. Een nieuwbouwproject dat jaren aansleept, is geen uitzondering. 3. Emotionele ballast Een bouwproject zet je niet zomaar op pauze. Je bent er van bij de start tot het (bittere) einde continu mee bezig. Dat valt op emotioneel vlak niet te onderschatten. De vraag is: kan jij die emotionele ballast voldoende lang volhouden? En is je relatie ertegen bestand? 4. Gereedschap Je betaalt geen werkuren, maar je moet wel al het nodige gereedschap huren of kopen. En ook dat is geen goedkope zaak. 5. Tijd is geld Je eigen tijd is geld waard. Bovendien ben je geen vakman: je zult trager zijn en meer fouten maken. In veel gevallen komt een vakman dus goedkoper uit. Als jij twee uren knoeit met één stopcontact, en de elektricien heeft het klusje op een kwartier geklaard, dan is de berekening snel gemaakt. 6. Aansprakelijkheid Als bouwheer ben je verantwoordelijk voor de correcte uitvoering van de werken. Doe je zelf iets fout en heeft dat gevolgen – bijvoorbeeld voor de woning van je buren? Dan draag jij daar zelf de financiële verantwoordelijkheid voor. 7. Verzekering Als je de bouwwerken zelf doet, of met hulp van familie, dan ben je verplicht een ongevallenverzekering af te sluiten. Anders kan een werfongeval zware (financiële) gevolgen hebben. Hoe je je kan verzekeren tijdens het bouwen,

Een huis in pastorijstijl bouwen met Architectenbureau Frank Gruwez bvba.
Maak er je van bewust dat je voldoende financiële mogelijkheden moet hebben, want elke maand is er een hypothecaire lening af te betalen bij het bouwen van een huis. Kies voor een ervaren architect als je een huis wilt bouwen.
Verschillende bouwstijlen.
Een vlot bouwen is iets wat men bij de padvinderij geleerd krijgt, maar alle kinderen vinden het leuk om een vlot te bouwen dus u kunt dit ook gewoon samen met uw kinderen gaan doen. Het internet staat uiteraard voorop met tips hoe men een vlot met vaten bouwt.
veranda
Kwaliteitsvolle Veranda's voor elk Budget. Gratis Offerte bij U Thuis! Van Fabrikant naar Klant. Perfecte Isolatie. Standaard en Op Maat. Fabrikant en Architect. Toonzaal 7/7 Geopend.
Hoeveel kost mijn huis-verkoop uw huis aan de huisopkoper.
View Larger Image Hoeveel kost mijn huis? Hoeveel kost mijn huis, dat wil iedereen weten. Een veel gestelde vraag die mensen hebben als ze de huisopkoper bellen is hoeveel kost mijn huis nu werkelijk of hoeveel is mijn huis waard. houten trap
Nieuw huis bouwen, Tips advies en simpel 10 stappenplan voor nieuwbouw! 2018.
Steeds meer mensen willen zelf hun eigen huis bouwen maar willen wel eerst weten wat dat kost. Door een nieuw huis te bouwen kun je echt je eigen wensen tot uiting laten komen zodat je precies krijgt wat je altijd al wilde. stellingbouw
 
Uw eigen huis bouwen Doe inspiratie op! Eigenhuisbouwen.nl.
Eigen huis bouwen op een kavel? Welkom op de Eigen Huis Bouwen.NL, een initiatief van het magazine Kavel Huis. Op Eigenhuisbouwen.nl vindt u informatie over het laten bouwen van uw eigen vrijstaande woning of bijvoorbeeld een twee onder één kap woning. waterverzachter
 
Eigen huis bouwen.
Het bedrijf is uw enige tussenpersoon, en het bedrijf verzekert er zich toe van de goede uitvoering van de werken. Frequent search: Sleutel op de deur woningen Het bouwen van de woning Huis te koop Belgisch bouwbedrijf Huis bouwen Een huis kopen Prefab woningbouw Bouwonderneming Bouwbedrijf Sleutel op de deur prijzen Een nieuwbouwhuis bouwen Nieuwbouw huis Nieuwbouwwoningen te koop Een nieuwe woning bouwen Sleutel op de deur sleutel-op-de-deur Sleutel op de deur woning in Belgi Huis te bouwen Huis bouwen kostprijs Nieuw constructie Bouwfirma Batibouw Passiefhuis Investeerder-ontwikkelaar Bouwfirma's' Passiefhuizen Investeerders-ontwikkelaars Bouwplan Kostprijs huis bouwen Bouwpromotor De Bouw Sleutel op de deur huizen in Henegouwen kijkwoningen Prijs van de bouw Goedkoop huis kopen Prefab huizen Wat kost een huis bouwen Goedkoop huis kopen Huis bouwen Prefab huizen Wat kost een huis bouwen Bouwfirma sleutel op de deur Sleutel op de deur bouwfirma Woningen sleutel op de deur Huis bouwen prijzen Huis bouwen prijs Prefab woning Sleutel op de deur prijs Eigen huis bouwen Sleutel op de deur limburg Sleutel op de deur woning Modern huizen Huizen modern Nieuwbouw huis bouwen Prefab woning prijzen Goedkoop huis bouwen. heftplateau
 
Bouw een eigen huis.
Bouwen en verbouwen in vlaanderen Stap voor stap. Kalender en taken. Delen met andere. De gratis online APP. helpt je doorheen je. Tips, trucs en advies. Wat zijn de voordelen van werken met. de ik bouw een woning app? Hoe bouw ik mijn droomhuis? Hier vind je een compleet stappenplan, aanpasbaar aan jouw situatie en voorzien van de nodige doe-het-zelf informatie. Met het kalenderoverzicht plan je de verschillende stappen van het bouwproject zo concreet mogelijk in. Zo volgen de verschillende fasen elkaar mooi op. Dit bespaart tijd, kosten en moeite! Snel en eenvoudig een budget opstellen en zo de totale kostprijs van je huis ramen. huislift
 
Een huis bouwen met of zonder eigen bouwgrond.
Ik wil Investeren. Een huis bouwen met of zonder eigen bouwgrond. Advies en tips. Een huis bouwen met of zonder eigen bouwgrond. Een huis bouwen met of zonder eigen bouwgrond. Heb je de knoop doorgehakt en wil je een eigen huis bouwen?
baume mercier
Zelf je eigen huis of woning bouwen.
VOLG ONS VIA. Nadenken over bouwen. Zelf je eigen huis of woning bouwen. Zelf je eigen huis of woning bouwen. Gewijzigd op 23/04/2012 door Gretel Kerkhofs. Bouwen is duur. Om kosten te besparen bijvoorbeeld op werkuren kun je zelf de handen uit de mouwen steken.
ibix
Huis bouwen kostprijs.
Vaak is het dan ook nog de grote droom van veel Belgen om zelf een huis te bouwen, volledig volgens eigen wensen. Sommigen nemen een eigen huis bouwen nogal letterlijk op, ze willen zelf de handen uit de mouw steken en zoveel mogelijk zelf doen.
Ontmossen van daken
MODERNE WONING LATEN BOUWEN Architectenbureau Frank Gruwez bvba.
Ontwerpen van je eigen huis. Problemen in uw woning? Projectontwikkeling en de bouw van woningen. Snel en effectief een verhuizing regelen, hoe doet u dat? Tips bij het betrekken van je nieuwe huis. Tips om een grasrobot te kopen. Tips om een kortsluiting te voorkomen. Tips om elektriciteit slim weg te werken. Tips van een slotenmaker uit Haarlem. Tips voor een tuin aan het water. Tips voor het bouwen van een nieuwbouwwoning.
onesie kopen
Zelfbouw: in 5 stappen zelf je huis bouwen Knab.nl.
Uit onderzoek waar de Vereniging Eigen Huis aan heeft meegewerkt, is gebleken dat een huis zelf bouwen niet per definitie duurder of goedkoper is dan een woning die in een serie gebouwd is. Vaak is de prijs-kwaliteitsverhouding van huizen die door een particuliere opdrachtgever zijn gebouwd wel beter, bijvoorbeeld doordat kwalitatief betere materialen zijn gebruikt.
welfsels
Wat kost een nieuwbouwwoning? Start Livios.
Het zeer kleine groepje zelfbouwers, mensen die hun huis grotendeels zelf bouwen, slaan zich dan soms ook op de borst dat ze hun kostenplaatje tot onder de 1.000 euro per vierkante meter kunnen terugbrengen. Je kan echter ook al heel wat euros besparen door bijvoorbeeld delen van de afwerking voor je rekening te nemen.
Striptease belgie
Bouwen als alleenstaande. Energiezuinig bouwen met Arkana.
Mijn droom, het bouwen van een eigen huis, is uitgekomen. Vlakbij Brussel, in het Vlaams-Brabantse Berg Kampenhout waakt Bordeauxdog Luna over de halve losbouwwoning van mevrouw Ria Vandenbroeck. Het nieuwe kleinschalige verkavelingsplan waarin het huis gelegen is, doet gezellig aan.