• 0475/49 18 52
  • info@gruwez.org

Op zoek naar de voordelen van een ben woning bouwen

Ben architect

BEN bouwen in het bouwen van een duurzaam huis en dat is de toekomst. Als u meer wil besparen op uw energiekosten, is energiezuinig bouwen de oplossing voor u. Met energiezuinig bouwen krijgt u een passief huis met eigen karakter en met deze bouwmethode kunt u 90 % besparen op de energiekosten.

 

Houtskeltbouw

Door energiezuinig te bouwen, profiteert u van een levenslange besparing op uw energiefactuur. Energiebesparende investeringen verhogen tevens de waarde van uw woning op lange termijn. De investering meer dan waard, vindt u niet? Houtskeletbouw is de ideale bouwwijze om energiezuinig te bouwen.

BEN Architect

Wie beslist om een BEN-woning te bouwen, krijgt naast elke maand een lagere energiefactuur een aanzienlijke financiële ondersteuning. Wie een bouwaanvraag indient voor een nieuwe huis of appartement, krijgt enkel nog een E-peilpremie als het E-peil maximaal E40 (20 punten beter dan het wettelijke E-peil van 60) of lager is. Voor een nieuwbouwwoning bedraagt de premie 1.800 euro met een toeslag van 50 euro per punt minder dan 40. Voor een nieuw appartement krijg je 800 euro met een toeslag van 30 euro per extra punt dat je beter doet. Voor E30 loopt de premie zo op tot respectievelijk 2.300 en 1.100 euro. Lees meer

BENVillabouw

Bent u van plan om een nieuwe villa te bouwen? Een 'nieuwbouwpremie' bestaat niet, maar wie een extra inspanning levert om energiezuinig te bouwen, kan daarvoor beloond worden.

Bijna-energieneutraal bouwen (BEN) | Vlaanderen.be

Uw extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur, elke maand opnieuw. Maar wie het beter doet dan de huidige epb-verplichtingen, wordt extra beloond. Voor BEN-woningen krijgt u onderstaande voordelen, die in totaal kunnen oplopen tot ...


BEN-krediet - Energiesparen

Ook banken vinden BEN een slimme keuze. Niet alleen voor de premies en kortingen, maar vooral omdat een BEN-woning een hogere marktwaarde heeft en de BEN-bouwer maandelijks minder energiekosten betaalt. Om u voluit voor BEN te laten kiezen, moedigen bepaalde banken u aan met een extra voordelig BEN-krediet.

 

Waarom gaan voor een BEN-woning?

Wie nu al een BEN-woning bouwt, krijgt – naast elke maand een lagere energiefactuur – nog een financieel steuntje in de rug. 5 jaar lang tot 100% korting op de onroerende voorheffing. De E-peilpremie voor nieuwbouw is stopgezet. Wie een energiezuinige woning bouwt, krijgt wel nog een korting op de onroerende voorheffing. De vermindering hangt af van het E-peil van je woning. Je krijgt 50 procent korting op de onroerende voorheffing bij een E-peil van maximaal E30 en dit gedurende 5 jaar. Bij een E-peil van max. E20 bedraagt de korting 100%, eveneens gedurende 5 jaar. De korting kan worden gecombineerd met andere verminderingen zoals die voor kinderen ten laste, gehandicapte personen of bescheiden woning. Je krijgt de vermindering automatisch toegekend op je aanslagbiljet. Je moet dus zelf niets ondernemen.

Energiezuinig bouwen met Arkana

BEN-woningen verbruiken weinig energie voor verwarming, koeling, sanitair warm water en ventilatie. Bovendien halen ze hun energie uit hernieuwbare bronnen. Vandaar de naam BEN: bijna-energieneutraal. Vanaf 2021 mag in Europa alleen nog volgens die standaard gebouwd worden. BEN ik verplicht? Het E-peil voor woningen zal de komende jaren geleidelijk aan verstrengen, tot in 2021 de E-peileis voor bouwaanvragen E30 wordt. Bijna de helft van de kandidaat-bouwers wil vandaag al volgens deze principes bouwen. Er zijn immers tal van voordelen aan verbonden:

BEN-woning biedt energiezuinige toekomst

Een BEN-woning, wat is dat? Als je al eens gehoord hebt van een passiefhuis of een lage-energiewoning, dan zal je snel begrijpen wat een bijna-energieneutrale woning of BEN-woning juist is. Deze drie types huizen draaien rond energiezuinigheid, maar bij een BEN-woning gaan we nog een stapje verder. Zoals de naam al doet vermoeden verbruikt zo’n BEN-woning erg weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en het produceren van warm water. De energie die nog nodig is wordt uit groene, hernieuwbare energiebronnen gehaald. In deze energiezuinige woning ga je dus je energieverbruik beperken en autonoom energie opwekken. Met hoge energiefacturen in het achterhoofd is een bijna-energieneutrale woning vandaag de dag een slimme keuze, want je zal je energierekeningen zien smelten. We geven je hier alvast een beknopt overzicht om wegwijs te geraken in de wereld van de BEN-woning.

Tags: Slaapkamers - Robotmaaier - Camerabeveiliging - Stripper boeken - auto huren - traplift prijs - stellingbouw