• 0475/49 18 52
  • info@gruwez.org

Op zoek naar info over het E-peil van BEN woningen?

Ben architect

Op 29 november 2013 legde de Vlaamse Regering definitief vast welk E-peil woningen in 2021 moeten halen, om te beant- woorden aan het 'BEN-niveau'. De definitie is van toepassing op nieuwe en herbouwde woningen met een vergunningsaanvraag vanaf 2014. Het eisenpak- ket geldt per EPB-eenheid Het E-peil is kleiner of gelijk aan E30. Dat E-peil is de energetische score van je volledige woning: isolatie, technieken, compactheid, oriŽntatie... 2. Isolatiewaarde van de bouwschil: K40. Het K-peil van een BEN-woning is kleiner of gelijk aan K40.

 

Woningbouw

Door energiezuinig te bouwen, profiteert u van een levenslange besparing op uw energiefactuur. Energiebesparende investeringen verhogen tevens de waarde van uw woning op lange termijn. De investering meer dan waard, vindt u niet? Houtskeletbouw is de ideale bouwwijze om energiezuinig te bouwen.

BEN Architect

Wie beslist om een BEN-woning te bouwen, krijgt naast elke maand een lagere energiefactuur een aanzienlijke financiŽle ondersteuning. Wie een bouwaanvraag indient voor een nieuwe huis of appartement, krijgt enkel nog een E-peilpremie als het E-peil maximaal E40 (20 punten beter dan het wettelijke E-peil van 60) of lager is. Voor een nieuwbouwwoning bedraagt de premie 1.800 euro met een toeslag van 50 euro per punt minder dan 40. Voor een nieuw appartement krijg je 800 euro met een toeslag van 30 euro per extra punt dat je beter doet. Voor E30 loopt de premie zo op tot respectievelijk 2.300 en 1.100 euro. Lees meer

Luchtdichte Villabouw

Bent u van plan om een nieuwe villa te bouwen? Een 'nieuwbouwpremie' bestaat niet, maar wie een extra inspanning levert om energiezuinig te bouwen, kan daarvoor beloond worden.

Bijna-energieneutraal bouwen (BEN) | Vlaanderen.be

Eisen voor BEN-gebouwen. Een BEN-woning of BEN-appartement moet. een E-peil hebben van E30 of lager; voldoen aan specifieke eisen voor. thermische isolatie (U-max en K-peil) en netto-energiebehoefte voor verwarming. Vanaf 2018 wordt in bouwaanvragen voor nieuwbouwwoningen het K-peil en de ...

BEN-eisen - Bijna-energieneutraal (BEN) - Livios

Een BEN-woning moet in Vlaanderen voldoen aan zeven voorwaarden. Wij lijsten ze voor je op. Een BEN-woning moet de energie die ze nog nodig heeft voor het grootste deel halen uit hernieuwbare bronnen. Het BEN-logo met ernaast vier van de zeven kernwaardes. Ook op het programma: verplicht ventileren, aandacht voor mogelijke oververhitting ťn minimum isolatiewaardes per constructieonderdeel. Foto: VEA BEN staat voor een doorgedreven isolatie... Fgekoppeld aan hernieuwbare energie.1. Energieprestatieniveau: E30 Het E-peil is kleiner of gelijk aan E30. Dat E-peil is de energetische score van je volledige woning: isolatie, technieken, compactheid, oriŽntatie... 2. Isolatiewaarde van de bouwschil: K40 Het K-peil van een BEN-woning is kleiner of gelijk aan K40. Dit is de isolatiescore van je huis: het totaalpakket van dak, muur en vloerisolatie. En natuurlijk je ramen en deuren. 3. Isolatiewaarde van de constructiedelen: Umax Voor de verschillende constructiedelen gelden Umax-eisen. U duidt aan hoe goed een bepaald onderdeel van je woning isoleert. Voor een BEN-woning geldt er per constructiedeel een maximum:

 

Bijna-EnergieNeutraal bouwen! BEN je (al) mee? | Eandis

EPB-eisen of normen voor EnergiePrestatie en Binnenklimaat: wie in Vlaanderen (ver)bouwt, is verplicht om ze te respecteren. Sinds 2006 scherpt de overheid die energie-eisen stapsgewijs aan. Vanaf 2021 moeten alvast alle nieuwbouwwoningen bijna-energieneutraal (BEN) zijn, met een E-peil van maximaal 30 ťn verplichte productie van hernieuwbare energie. Dat is het gevolg van een Europese richtlijn. Koester je bouwplannen? Dan is BEN-bouwen vandaag al de slimste keuze! Spelende kinderen Om het milieu te vrijwaren voor volgende generaties, moet wereldwijd de uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2 sterk dalen. Energiezuinig bouwen is een cruciale sleutel tot een mogelijke oplossing. Doorgedreven isoleren, goede luchtdichtheid voorzien, zonwering aanbrengen tegen oververhitting, energie-efficiŽnt ventileren, hernieuwbare energie aanwenden Ö de komende jaren wordt het allemaal nůg belangrijker.

EPB-eisen 2016-2020

De laatste jaren zagen we een forse verstrenging van de energienormen. En dat is maar goed ook. Een groot deel van de woningen in BelgiŽ levert immers (zeer) slechte energieprestaties. Net daarom legt de Europese Unie nog strengere eisen op voor 2020 en daarna. De doelstelling? Alle nieuwbouwwoningen moeten minstens aan de BEN-eisen voldoen wat overeenkomt met een E-peil van E30. Wat nog meer van je verwacht wordt, lees je hier. E35 in 2020, E30 vanaf 2021 Het maximale E-peil wordt de komende jaren stelstelmatig verlaagd. In 2020 mag het E-peil van een nieuwbouwwoning maximaal E35 bedragen en vanaf 2021 zelfs E30.

BEN-eisen - Energiesparen

BEN-gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

De Vlaamse Regering legde op 29 november 2013 vast aan welk E-peil en eisenpakket gebouwen in 2021 moeten voldoen, om te beantwoorden aan het BEN-niveau.

Een BEN-gebouw moet voldoen aan de EPB-eisen die gelden in het jaar van de vergunningsaanvraag of melding en aan een strenger E-peil. Afhankelijk van de bestemming van het gebouw verschilt dat maximaal E-peil:

  • Een BEN-wooneenheid heeft een E-peil lager dan of gelijk aan E30. Dit is van toepassing op nieuwe en herbouwde woningen met vergunningsaanvraag vanaf 2014.
  • Een BEN-school of BEN-kantoor heeft een E-peil lager dan of gelijk aan E40. Deze definitie is van toepassing op nieuwe en herbouwde gebouwen met bestemming kantoor of school, met vergunningsaanvraag vanaf 2014 en voor 1 januari 2017.
  • Bij een niet-residentieel BEN-gebouw (scholen, kantoren, ziekenhuizen, horeca, ... ) hangt de maximale E-peileis (pdf, maart 2017) af van de samenstelling van het gebouw. Dit is van toepassing op nieuwe en herbouwde niet-residentiŽle gebouwen met vergunningsaanvraag vanaf 1 januari 2017.
  •  

    Tags: Schrijnwerker West Vlaanderen- Proteinedieet - Personal coach Mechelen- definitief ontharen - kasteel kopen frankrijk - Houten speelgoed