• 0475/49 18 52
  • info@gruwez.org

Op zoek naar een BEN Architect


Zoek je een Ben Architect dan zit je goed bij Architect Gruwez! Begin 2008 werd er met het project Energiebewust Architect gestart. Een BEN of Energiebewust Architect beschikt over de know how op het gebied van energiezuinig bouwen.

Op www.BEN-architect.be kunnen alle architecten die in Vlaanderen al BEN-woningen ontwerpen hun projecten gratis opladen. Naast een scala aan referentieprojecten bundelt de site ook de nodige informatie over bijna-energieneutraal bouwen.

Ben bouwen- Archiect Gruwez
BEN-woningen vertrekken van een goed geïsoleerde bouwschil en verbruiken weinig energie voor verwarming, koeling, sanitair warm water en ventilatie. Bovendien halen ze hun energie uit hernieuwbare bronnen. Elke bouwaanvraag die vanaf 2021 ingediend wordt, moet voldoen aan de BEN-eisen die vanuit Europa opgelegd zijn. Tot 2021 wordt het verplichte E-peil voor nieuwbouwwoningen stapsgewijs aangescherpt; van E60 op dit moment tot E30 vanaf 2021, het BEN-niveau.Tuinmeubelen

Contacteer Ben architect Gruwez op 0475 49 18 52

BEN Architect

Wie beslist om een BEN-woning te bouwen, krijgt naast elke maand een lagere energiefactuur een aanzienlijke financiële ondersteuning. Wie een bouwaanvraag indient voor een nieuwe huis of appartement, krijgt enkel nog een E-peilpremie als het E-peil maximaal E40 (20 punten beter dan het wettelijke E-peil van 60) of lager is. Voor een nieuwbouwwoning bedraagt de premie 1.800 euro met een toeslag van 50 euro per punt minder dan 40. Voor een nieuw appartement krijg je 800 euro met een toeslag van 30 euro per extra punt dat je beter doet. Voor E30 loopt de premie zo op tot respectievelijk 2.300 en 1.100 euro. Lees meer

BEN-architect: bijna-energieneutraal | SITO Architecten
BEN staat voor bijna-energieneutraal. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. Bouwplannen? Bouw nu al BEN! Want de extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur. Wie voorloopt op de standaard, wordt extra beloond. Voor BEN-woningen bestaan stevige premies, een korting op de onroerende voorheffing én bij sommige banken een extra voordelig BEN-krediet.
Al 100 BEN-referenties op BEN-architect.be
Particulieren met kriebels om bijna-energieneutraal te bouwen, zijn nog slechts enkele muisklikken verwijderd van een geschikte architect. Via BEN-architect.be kunnen ze grasduinen doorheen referentieprojecten van BEN-voorlopers. De website, een initiatief van de Vlaamse architectenorganisatie (NAV) en het Vlaams Energieagentschap (VEA), wakkert het BEN-enthousiasme stevig aan. Ondertussen hebben meer dan 80 architecten een voorbeeldproject toegelicht. Vlamingen warm maken om bijna-energieneutraal te bouwen: met die missie gaf Vlaams Minister van Energie Annemie Turtelboom in het voorjaar van 2015 het startschot van BEN-architect.be. Want een BEN-gebouw biedt belangrijke voordelen op het vlak van comfort, milieu, de energiefactuur, premies en belastingen. Een boodschap die niet in dovemansoren viel. Architecten pakten sindsdien volop uit met gerealiseerde BEN-referenties. Recent is de kaap van 100 projecten overschreden. Goed nieuws voor wie nu al wil bouwen volgens de BEN-principes, klinkt het bij de initiatiefnemers. Toekomstige bouwheren vinden op de site heel wat inspiratie en informatie om hun BEN-droom te realiseren.
 

Architecten als voorlopers op het vlak van energiezuinigheid

De ontwikkelingen rond de BEN-norm creëerden een groeiende vraag naar een portaalsite voor bouwheren die op zoek zijn naar een BEN-architect en informatie hierover. Op deze website, ’www.BEN-architect.be’ kunnen alle architecten die in Vlaanderen reeds BEN-woningen ontwerpen hun projecten opladen. Op deze manier kunnen deze voorlopers collega’s enthousiasmeren dat ook te worden. Momenteel staan een tiental projecten online, maar in maart volgt een communicatiecampagne naar alle Vlaamse architecten. Verwacht wordt dat het aantal projecten op de website daarna snel zal toenemen. Eén op de 25 - of circa 500 woningen - waarvoor in 2012 een bouwvergunning werd ingediend was al bijna-energieneutraal (BEN). Dat deelde het Vlaams Energieagentschap (VEA) mee.

Verstrengingspad van E60 naar E30 tegen 2021

BEN-woningen vertrekken van een goed geïsoleerde bouwschil en verbruiken weinig energie voor verwarming, koeling, sanitair warm water en ventilatie. Bovendien halen ze hun energie uit hernieuwbare bronnen. Elke bouwaanvraag die vanaf 2021 ingediend wordt, moet voldoen aan de BEN-eisen die vanuit Europa opgelegd zijn. Tot 2021 wordt het verplichte E-peil voor nieuwbouwwoningen stapsgewijs aangescherpt; van E60 op dit moment, naar E50 in 2016, E40 in 2018, E35 in 2020, en tot slot E30 vanaf 2021. “Reeds vele jaren trekt NAV met het energieconsulentenproject aan de kar om architecten te informeren in het kader van de steeds strengere energie-eisen. Een helpdesk, tal van infosessies en EPB-ateliers en onze kennisdatabank www.meeroverepb.be zijn daarin de speerpunten.

BEN-architect.be brengt bijna-energieneutrale ontwerpen en realisaties in beeld

Bouwheren die tuk zijn op een bijna-energieneutrale woning of BEN-woning, kunnen vanaf nu makkelijk een geschikte architect vinden. Daar zorgt www.BEN-architect.be voor, een website ontworpen door de Vlaamse architectenorganisatie NAV met steun van Vlaams Minister van Energie Annemie Turtelboom. Architecten kunnen er gratis ontwerpen en foto’s van realisaties opladen. De lancering van deze portaalsite vindt plaats tijdens de Batibouw-beurs, die vandaag van start gaat. “Een recente enquête geeft aan dat nu al 49% van de kandidaat-bouwers willen bouwen volgens de BEN-standaard die pas vanaf 2021 verplicht wordt. Zo’n woning biedt dan ook belangrijke voordelen op het vlak van comfort, milieu, de energiefactuur, premies en belastingen”, zegt NAV-voorzitter Kati Lamens.“Bovendien vervullen architecten al jaren een voortrekkersrol op het vlak van energiezuinigheid. We zagen dan ook snel in welke kansen zo’n website biedt om bouwheren dichter te brengen bij architecten die vandaag al volgens de BEN-normen ontwerpen.” Minister van Energie Annemie Turtelboom: “Met deze portaalsite willen we ook de architecten bewust maken van energie vanaf de eerste lijn die ze op papier zetten. De bedoeling is hen te engageren rond energie-efficiëntie en bijna-energieneutraal bouwen.

 

Bijna-energieneutraal (BEN)

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. Personal coach Mechelen

Bouwplannen? Bouw nu al BEN!

Want de extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur. Wie voorloopt op de standaard, wordt extra beloond. Voor BEN-woningen bestaan stevige premies, een korting op de onroerende voorheffing én bij sommige banken een extra voordelig BEN-krediet.

Hoe pak ik dat best aan, een BEN-woning bouwen?

Met de praktische bouwgids is elke BEN-bouwer mee vanaf de voorbereiding. Download of bestel hier deze praktische gids.

 

Tags: Lit enfant - Table Pliante - Onesie kinderen- Stripster huren - Brandbeveiliging - Villabouw - Sleutel op de deur prijzen - Steenkorven - Hotel kopen Frankrijk - auto huren - schrijnwerker west vlaanderen - Table pliante